رنگ زدن مو ها چه ضرری دارد،مضرات رنگ زدن موها،رنگ زدن مکرر موها

رنگ زدن به مو ها ضرر دارد؟

رنگ مو مثل رنگ چشم و رنگ پوست یکی از مواردی است که افراد با آن متولد می شوند و بسته به نژاد انسان ویژگی های آن متفاوت است. گاهی پیش می آید که افراد از رنگ موی خود ناراضی هستند و در سنین بالا تصمیم به تغییر رنگ موهای خود می گیرند. ک البته در برخی موارد از سنین کمتر شروع به رنگ زدن موهایشان می کنند.

امروزه در تمامی فروشگاه های محصولات آرایشی، رنگ موی مختلف در برندهای مختلف وجود دارد که رنگ مو را به امری ساده و ارزان تبدیل کرده است. در گذشته رنگ کردن مو بیشتر در بین خانم ها رایج بود اما امروزه بسیاری از آقایان نیز به دلایل گوناگونی مثل سفیدی مو و یا حتی زیبایی رنگ موهایشان را تغییر می دهند.

نکته مهم: هر چند که جذب مواد شیمیایی از طریق پوست سر و رنگ زدن موها کم است ولی خانم های باردار به هیچ وجه در سه ماه اول بارداری نباید موهایشان را رنگ کنند.

آرایشگران عزیز دقت داشته باشند که رنگ کردن موها را تا حد امکان در محیطی باز و با استفاهد از ماسک انجام دهند چرا که به صورت مکرر در معرض استشمام مواد شیمیایی و PPD موجود در رنگ مو قرار دارند. که باعث سرفه، خس خس در سینه، ملتهب شدن ریه ها و تشدید حمله های آسم بشود.

حال پرسش اصلی اینجاست که آیا رنگ مو ضرر دارد؟ متاسفانه پاسخ مثبت می باشد. رنگ کردن زیاد و مکرر مو برای سلامت پوست و مو بسیار مضر می باشد. در ادامه قصد داریم به بررسی مضرات و عوارض رنگ مو بپردازیم. 

مضرات رنگ مو

علت اصلی عوارض رنگ مو استفاده زیاد و مکرر از آنها می باشد. برای کاهش آسیب آن، سعی کنید استفاده از رنگ موی شیمیایی را تا حد امکان کم کنید و بین زمانی که انجام می‌دهید تاخیر زیادی بگذارید تا موهای آسیب دیده بازسازی و ترمیم شوند و سلامتشان ا خدشه دار نکنید.

1. واکنش آلرژیک

یکی از رایج ترین عوارض مصرف رنگ مو، ایجاد حساسیت در پوست سر می باشد. این واکنش های آلرژیک به ویژه در افراد مبتلا به بیماری های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس ممکن است با علائمی مثل خارش و سوزش پوست سر، قرمزی و تورم پوست، شوره سر و تورم اطراف چشم ها و مژه ها، بینی و صورت نمایان شود. بنابراین، قبل از استفاده از رنگ مو، مطمئن شوید که حساسیت ندارید.

2. شکنندگی موها و موخوره

موی انسان بعد از مصرف مداوم از رنگ موهای شیمیایی به علت وجود موادی مانند آمونیاک و پراکسید خشک می شوند و این خشکی مو، سبب شکنندگی موها و از بین بردن درخشندگی آنها می شود. رنگ کردن مو ها و خشک شدن آنها سبب موخوره نیز می شود که در نهایت با تشدید موخوره مجبور به کوتاهی قسمت های درگیر هستید.

3. تشدید ریزش موها

زمانی که مو ها را از ریشه رنگ میکنید چربی مورد نیاز پوست سر از بین می رود. همین امر تضعیف فولیکول مو می شود و اوضاع را برای ریزش مو فراهم می آورد. ریزش در این اشخاص از ساقه و یا از ریشه اتفاق می افتد. برای مشاهده راهکار های مقابله با ریزش موها کلیک کنید.

4. سفیدی زودرس موها

اگرچه یکی از دلایل اصلی رنگ کردن مو در زنان و مردان، پنهان کردن موهای سفید است، اما باید توجه داشت که همین رنگ کردن، اگر دفعات زیادی تکرار شود، باعث سفیدی زودرس موها می شود.

دلیل آن این است که فولیکول ها و رنگدانه های مو تحت تاثیر مواد شیمیایی موجود در رنگ ها قرار خواهند گرفت و رنگ خود را سریعتر از دست می دهند و سفید می شوند. در واقع رگه های موی سفید نسبت به سایر رگه های مو در برابر رنگ مقاومت بیشتری دارند و همچنین قابلیت محو شدن سریع را دارند.

5. مبتلا شدن به سرطان

اگر موهای خود را با انواع رنگ های شیمیایی به طور مکرر و متوالی در فواصل زمانی کوتاه رنگ بزنید، بدن خود را برای ابتلا به بیماری های مختلف مانند سرطان آماده می کنید. دلیل آن وجود ماده شیمیایی به نام رزورسینول در رنگ هاست که عملکرد غدد درون ریز را مختل می کند و تعادل هورمون ها را به هم می زند و باعث مستعد شدن بدن در برابر سطان می شود.

رنگ کردن مو ها چه ضرری دارد،مضرات رنگ کردن موها،رنگ کردن مکرر موها

پیشنهاد مطالعه: معرفی ادوتویلت ها

راهکار های کاهش عوارض نگ مو

  • تست کردن حساسیت به رنگ مو
  • عدم برخورد رنگ مو با پوست سر
  • رعایت فاصله زمانی و تاخیر بین دفعات رنگ زدن
  • استفاده از رنگ‌هایی که قابلیت شستشو دارند
  • تا حد امکان از شستشو روزانه موهای رنگ شده بپرهیزید
  • عدم شتشوی موها با آب داغ در حمام
  • استفاده از ماسک‌ آبرسان مو
  • اگر موهایتان مکرر رنگ دارد کمتر به استخر بروید