
درمان ترک پا چیست؟
یکی از انواع بیماری های پوستی، ترک پا است که راه های زیادی از جمله ی درمان های خانگی،ا ستفاده از مرطوب کننده ها و نرم کننده ها و… برای درمان آن در بین افراد مرسوم است.
حتی پوشیدن جورابهای 100% نخی هنگام خواب یا استفاده از کراتولیتیک روی پوست ضخیم شده یا حتی مالیدن پا با سنگ پا و استفاده از بانداژ مایع همگی روشهایی برای درمان ترکخوردگی پا هستند. البته این قسمت تنها اشاره ای به روش های درمان ترک پا بود و در ادامه روش های درمان را به صورت کامل توضیح داده ایم.

انواع روش های درمان ترک پا
تنوع روش های درمان خشکی پوست در ناحیه پا آنقدر زیاد است که می توانید با خیال راحت از رفع این مشکل مطمئن باشید. اگر یک روش را امتحان کرده اید و نتیجه مطلوب را ندیده اید، می توانید به سراغ روش های دیگر بروید. برخی از این روش ها عبارتند از:
- لایه برداری پوست
- پانسمان مایع
- از مرطوب کننده استفاده کنید
- پاهای خود را در آب سرد بشویید
- هیدراتاسیون
- اسید سالیسیلیک
- پوشیدن جوراب هنگام خواب
- آلفا هیدروکسی اسید
- کرم ترمیم کننده پا آملاکتین
- روغن نارگیل
- اسید هیالورونیک
- لانولین
- مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک
- استفاده از سنگ پا
- لایه برداری و استفاده از سنگ پا نمونه هایی از روش های رایج ترک پا هستند.

درمان خانگی ترک پا
ترک پاها را با کمی توجه بیشتر به پاهای خود و مرطوب نگه داشتن آنها حداقل دو بار در روز درمان کنید. اصل اساسی مراقبت از پوست توجه به مرطوب کردن آن است. از مرطوب کننده های با غلظت بالا استفاده کنید. برخی از مرطوب کننده ها حاوی نرم کننده هایی مانند اوره، اسید سالیسیلیک یا آلفا هیدروکسی اسید هستند که ممکن است به از بین بردن پوست مرده کمک کند. این مواد موثرتر خواهند بود.
۱. پوشیدن جوراب تمام نخی در رختخواب
قبل از رفتن به رختخواب به پاشنه های خود توجه بیشتری داشته باشید: پاهای خود را حدود 10 دقیقه در آب معمولی یا صابون خیس کنید و آنها را خشک کنید. سپس پاشنه پا را با اسکراب یا سنگ پا به آرامی بشویید تا پوست مرده از بین برود. کرمی مانند وازلین را روی پاها بزنید و جوراب نخی نازک بپوشید، کرم جذب پاها می شود و آنها مرطوب می شوند. پاشنه های خشک و ترک خورده خود را نادیده نگیرید. با گذشت زمان، شکاف آنها ممکن است عمیق تر شود و خطر عفونت افزایش یابد. اگر اقدامات خودمراقبتی کمکی نکرد، با یک متخصص مراقبت های بهداشتی در مورد سایر گزینه های درمانی صحبت کنید.

۲. قرار دادن پاها در تشت
قرار دادن پاها در وان آب ولرم به مدت 20 دقیقه می تواند تاثیر خوبی در بهبود ترک پا داشته باشد.
۳. نمک حمام
برای درمان ترک پا از نمک حمام استفاده کنید. وان یا لگن را با آب گرم پر کنید بهطوری که پاها کاملاً در آب غوطه ور شوند. ½ فنجان نمک اپسوم را به آب گرم اضافه کنید. هفته ای دو بار پاهای خود را به مدت 30 تا 60 دقیقه در ظرفی حاوی آب و نمک قرار دهید.
برای تقویت رایحه درمانی، چند قطره اسانس رقیق شده اسطوخودوس، نعناع فلفلی یا اکالیپتوس را به این مخلوط اضافه کنید. پس از بیرون آوردن پاها، باید آنها را نیز کاملاً مرطوب کنید.
۴. عسل
عسل یک ضد عفونی کننده طبیعی است که به درمان ترک پا کمک می کند. برای استفاده از عسل می توانید آن را مستقیماً روی پاهای خود بمالید و چند دقیقه نگه دارید و سپس بشویید. همچنین می توانید مقداری آرد برنج و آب لیمو را با عسل مخلوط کرده و به صورت خمیری روی پاشنه های ترک خورده خود بمالید.