با رعایت 6 گام موثر باعث تقویت و از بین بردن شکنندگی ناخن هایتان شوید.

برای تقویت ناخن ها باید یکسری موارد را در نظر داشته باشید. نوع و ظاهر ناخن ها می تواند نشان گر سلامت یا بیماری باشد. شایان ذکر است که استفاده زیاد از برخی محصولات، تغذیه نامناسب و سبک زندگی نادرست به طور مستقیم بر سلامت و تقویت ناخن ها تأثیر می گذارد.

راهکار های تقویت ناخن های شکننده

موارد زیر شامل نکات و ترفندهای کلی است که افراد می توانند برای تقویت و حفظ سلامت ناخن های خود آنها را به کار گیرند.


پیشنهاد مطالعه: درمان خشکی پوست


 

1)  تغذیه خوب

یک رژیم غذایی مغذی و متعادل که سرشار از مواد معدنی و ویتامین است می تواند روی طیف وسیعی از مشکلات سلامتی از جمله تقویت ناخن ها اثر گذار باشد.

اگر یک نفر مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن را از راه رژیم غذایی بدست نیاورد، می تواند مصرف برخی از انواع مولتی ویتامین ها را جایگزین نماید. با این حال، توصیه می گردد همیشه قبل از مصرف مولتی ویتامین ها با پزشک خود مشورت داشته باشید تا مطمئن شوید که با هیچ دارویی که مصرف می کنید تداخل ندارند .

ویتامین ها و مواد معدنی خاصی برای داشتن ناخن های سالم و قوی مورد نیاز است. که شامل:

بیوتین

بیوتین یکی از ویتامین های گروه B می باشد که به عنوان ویتامین B7 ، کوآنزیم R و ویتامین H نیز معرفی می گردد. بیوتین خوراکی جهت درمان بیماری های متفاوت ناخن مورد استفاده قرار گرفته و نتایج امیدوارکننده ای به دنبال داشته است .

این ویتامین از رشد سلول های سالم حمایت می کند و به متابولیسم اسیدهای آمینه پروتئین ساز که برای رشد و تقویت ناخن ها ضروری هستند یاری می رساند.
بیوتین عمدتاً در اندام هایی مثل کبد وجود دارد، اما در زرده تخم مرغ، محصولات لبنی، مخمر، ماهی قزل آلا، آووکادو، سیب زمینی شیرین، آجیل، دانه ها و حتی گل کلم نیز یافت می شود .

گروه B

ویتامین  B12در جذب آهن و همچنین در رشد گلبول های قرمز اثر گذار است. آهن و B12 هر دو برای قوی و سالم نگه داشتن ناخن ها ضروری می باشند. علاوه بر این، وجود فولات یا ویتامین B9 با کمک به تشکیل گلبول های قرمز و رشد سلول های جدید برای رشد و سلامت ناخن ها حائز اهمیت هستند.

فولات را می توان با خوردن سبزیجات سبز تیره، مرکبات، لوبیا، نخود، عدس، آجیل، دانه ها و آووکادو به دست آورد. اگرچه مقداری در سایر غذاها و نوشیدنی ها وجود دارد، اما عمدتاً در منابع پروتئین حیوانی مثل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ و محصولات لبنی پیدا می شود .

آهن

آهن مرکز گلبول‌های قرمز خون می باشد که اکسیژن را به اندام‌ها و سلول‌های بدن از جمله ناخن‌ها می‌رساند.

در بدن، آهن غذاهای حیوانی مثل گوشت گاو، مرغ، ماهی و تخم مرغ را بهتر از آهن غذاهای گیاهی مثل سبزیجات با برگ سبز تیره، بادام زمینی، دانه ها، لوبیاها و سایر غذاهای غنی شده جذب می شود.

منیزیم

منیزیم یک ماده معدنی می باشد که در بیش از 300 واکنش در بدن شما نقش دارد، از جمله سنتز پروتئین، که برای رشد و استحکام ناخن ضروری است. برآمدگی های عمودی روی ناخن ها می تواند کمبود منیزیم را منعکس کند.

غلات کامل، به خصوص گندم کامل، منبع غنی منیزیم می باشند. علاوه بر این، سبزیجات برگ سبز تیره، کینوا، بادام، بادام هندی، بادام زمینی، لوبیا ادامام و لوبیا سیاه نیز منابع منیزیم هستند .

پروتئین

ناخن ها عمدتا از ساختار فیبری به نام کراتین تشکیل شده اند . این همان چیزی است که به ناخن ها استحکام و مقاومت می دهد و همچنین باعث می شود تا ناخن ها در برابر آسیب و فشار مقاومت داشته باشند. جالب اینجاست که کراتینی که می بینید در واقع مرده است. ناخن‌ها از سلول‌های مرده‌ای تشکیل می‌شوند که به دلیل فشار ناشی از تولید سلول‌های جدید از پایین ناخن در معرض دید قرار می‌گیرند. جذب مقدار کافی پروتئین از طریق غذا برای تولید کراتین بیشتر و در نهایت تقویت ناخن ها دارای اهمیت زیادی می باشد. بنابراین، عدم مصرف پروتئین کافی سبب ضعیف شدن و شل شدن ناخن ها خواهد شد. پروتئین را می توان از منابع پروتئین حیوانی مثل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ، محصولات لبنی و همچنین غذاهای گیاهی مانند سویا، حبوبات، لوبیا، عدس، آجیل، دانه ها و غلات کامل به دست آورد .

اسیدهای چرب امگا 3

اسیدهای چرب امگا 3 ناخن ها را مرطوب و براق نگه می دارد . ماهی های چرب مثل سالمون، سالمون، ماهی تن و ساردین در صدر لیست اسیدهای چرب امگا 3 وجود دارند. علاوه بر این، آجیل، سویا، تخم مرغ، دانه چیا ، دانه کتان، ماهی و روغن دانه کتان نیز حاوی امگا 3 می باشند.

ویتامین C

ویتامین C برای تولید کلاژن بسیار مهم می باشد، کلاژن نوعی پروتئین است که به خیلی از بافت ها فرم، استحکام و یکپارچگی می دهد و به عنوان پایه اصلی ساختار ناخن، مو و دندان شناخته شده است .

کمبود ویتامین C می تواند منجر به شکنندگی ناخن ها و کاهش رشد ناخن شود. در حالی که اعتقاد بر این است که میوه هایی مثل پرتقال، توت فرنگی و کیوی دارای مقادیر زیادی ویتامین C می باشند، فلفل دلمه ای، سبزیجات برگ سبز و گوجه فرنگی نیز حاوی مقادیر بالایی از این ویتامین می باشند.

روی یا زینک

روی یا زینک برای بسیاری از واکنش‌های بدن از جمله رشد و تقسیم سلولی مورد نیاز می باشد. ناخن ها از نوعی سلول تشکیل شده اند که با شتاب رشد کرده و تقسیم می شوند. از همین رو، تامین پایدار روی جهت رشد و تقویت ناخن ضروری است. روی همچنین در منابع پروتئین حیوانی، سویا، نخود، لوبیا سیاه، آجیل مثل بادام و بادام هندی و دانه ها یافت می گردد .

 

تقویت ناخن های شکننده، تقویت استحکام ناخن ها، افزایش رشد ناخن ها

 

2) بدن خود را هیدراته نگه دارید تا ناخن های خود را سالم نگه دارید

آبرسانی بر سلامت و استحکام ناخن تاثیر مستقیم می گذارد. وقتی فردی مایعات کافی نمی نوشد، ناخن هایش شکننده می شود. شکستن زودرس و خرد شدن ناخن ها یکی از علائم اصلی این مشکل هستند .

3) از استفاده زیاد از ژل ناخن یا لاک اکریلیک و برخی از محصولات ناخن خودداری شود.

استفاده مداوم از لاک ناخن، ژل یا اکریلیک می تواند به ناخن های فرد آسیب برساند و باعث پوسته شدن آنها شود . بسیاری از محصولات، مثل پاک کننده ناخن و سایر محصولات ناخن، می توانند حاوی مواد شیمیایی باشند که ناخن ها را ضعیف کرده و به راحتی شکسته می شوند. ضمننا توجه داشته باشید ه مواد ضدعفونی مثل الکل باعث تضعیف نانخن ها می شوند. اگر در دوره ای هستید که دارید ناخن های خود را تقویت می کنید به طور موقت از لاک ها و لاک پاکن ها استفاده نکنید.

4) به طور مرتب از مرطوب کننده استفاده کنید

آبرسانی به ناخن ها به اندازه پوست مهم است. از همان کر ممرطوب کننده ای که برای پوست خود مصرف می کنید به ناخن ها نیز بزنید.

5) هنگام استفاده از مواد شوینده از دستکش استفاده کنید

مواد شوینده اغلب حاوی مواد شیمیایی خطرناک می باشند. اگرچه با یکباراستفاده از مواد شوینده یا یک شوینده خاص مشکلی برای پوست یا ناخن به وجود نمی آید، اما می تواند به مرور به آنها آسیب برسانند. هنگام استفاده از این محصولات از دستکش لاستیکی برای جلوگیری از آسیب احتمالی استفاده کنید .

6) کوتاه نگه داشتن ناخن ها

ناخن های کوتاه تر کمتر آسیب می بینند. وقتی فردی ناخن های بلندی دارد، احتمال اینکه در چیزی یا جایی گیر کند و بشکند یا ترک بخورد بیشتر است. کوتاه نگه داشتن ناخن ها روشی موثر برای جلوگیری از شکستگی های احتمالی، حفظ استحکام و تقویت ناخن ها می باشد .